- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Laskutus ja maksut

Jäteastioiden tyhjennyshinnat ja muut asuinkiinteistöjen jätemaksut perustuvat jätehuoltoviranomaisen hyväksymään jätetaksaan. Kuntakohtaiset maksut ja hinnat löydät Hinnastot-välilehdeltä.

Maksumuistutukset Etelä-Karjalan Jätehuolto on ulkoistanut Intrum Justitialle.

Jäteastioiden tyhjennyksistä laskutetaan taloyhtiöitä normaalisti kerran kuukaudessa.

 

Tyhjennysmaksu

Jäteastian tyhjennysmaksu koostuu laskennallisesta painoperusteisesta käsittelymaksusta, kuljetusmaksusta ja veroista. Tyhjennyksistä laskutetaan aina jälkikäteen jätemaksutaksan mukaisesti, taloyhtiöitä tavallisesti kerran kuussa .

Tyhjennysmaksuun vaikuttaa astian koko, jätelaji sekä kuljetusurakka-alue. Etelä-Karjalan Jätehuolto on kilpailuttanut jätteenkuljetukset asukkaiden puolesta.

 

 

Perusmaksu

Asuinhuoneistokohtaisella perusmaksulla katetaan sellaiset jätehuollon kustannukset, joita ei ole sisällytetty tyhjennys- tai aluekeräyspistemaksuihin. Tällaisia ovat muun muassa hyöty- ja vaarallisten jätteiden keräys ja käsittely, Hyödyksi-asemien ylläpito sekä tiedotus ja neuvonta. Perusmaksu laskutetaan kerran vuodessa.

 

   

Kuntalisä

Kunnilla on jätehuoltoon liittyviä erilaisia velvoitteita ja valvontakuluja, joita varten kunnille kerätään perusmaksun yhteydessä ns. kuntalisää.

 

   

Viranomaismaksu

Viranomaismaksulla katetaan jätehuoltoviranomaisen jätehuollon järjestämiseen liittyvien hallinnollisten tehtävien hoitamisesta aiheutuvat kustannukset. Viranomaismaksu laskutetaan perusmaksun yhteydessä vuosittain.

   

 Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4