- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 8-17
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Taloyhtiöt

Taloyhtiöiden jätehuolto

Etelä-Karjalan Jätehuolto hoitaa taloyhtiöiden kuiva- ja biojätteiden sekä kartongin, pakkauslasin ja metallin kuljetukset koko Etelä-Karjalan alueella.

Asuinkiinteistöjen jätehuollosta on säädetty jätelaissa sekä kuntien jätehuoltomääräyksissä. Riippuen taloyhtiön asuinhuoneistojen määrästä, taloyhtiöllä on oltava jätekatoksessa riittävä määrä jäteastioita eri jätejakeille.

Jäteastioiden määrä ja tyhjennystiheys sovitaan tapauskohtaisesti asukasmäärä ja jätetila huomoiden, kuitenkin jätehuoltomääräysten puitteissa. Jätehuoltomääräyksissä on taloyhtiöille seuraavat keräysvelvoitteet:

  • Kuiva- ja biojäte: aina
  • Kartonginkeräys: 10 tai enemmän asuinhuoneistoja
  • Pakkauslasin ja metallinkeräys: 20 tai enemmän asuinhuoneistoja
  • Muovipakkausten keräys: vapaaehtoinen lisäpalvelu
  • Paperinkeräystä taloyhtiöiltä hoitaa paperin tuottajat, katso lisätietoja Paperinkeräys Oy:n sivuilta
 

 

     

Keskitetty jätteenkuljetus

Etelä-Karjalan Jätehuolto on keskitetysti kilpailuttanut koko maakunnan asukkaiden jätteenkuljetukset. Keskitetyn kuljetusjärjestelmän etuna on, että jätteenkuljetuksien kuljetusreitit saadaan muodostettua tehokkaiksi. Tällöin jätteenkuljetuksien ympäristöpäästöt pienenevät, kun raskaille jäteajoneuvoille ei tule turhia ajokilometrejä. Samalla säästetään kustannuksia, mikä näkyy myös asiakkaiden jätelaskuissa.

 

 Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4