- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Aluekeräyspisteet

Haja-asutusalueella joka paikkaan ei ole järkevää tai mahdollistakaan ajaa jäteautoilla, joten kiinteistökohtainen jätteenkuljetus ei ulotu joka paikkaan. Haja-asutusalueilla on useimmissa kunnissa kuivajätteille aluekeräyspisteitä, joiden käyttöoikeus on aluekeräyspistemaksun vuosittain maksavilla kiinteistöillä. Aluekeräyspisteet on tarkoitettu ainoastaan tavanomaiselle kotitalouksien kuivajätteelle, eikä jäteastioihin tai niiden ympäristöön saa jättää biojätteitä, vaarallisia jätteitä tai esimerkiksi huonekaluja ja rakennusjätettä.

Nyrkkisääntönä on, että jos jäte ei mahdu tavalliseen roskapussiin tai jätesäkkiin, se ei sovellu aluekeräyspisteeseen. Aluekeräyspisteiden väärinkäyttäjille voidaan lähettää lasku siivouskuluista. Myös hyötyjätteet tulee mahdollisuuksien mukaan toimittaa niille tarkoitettuun keräykseen. Siistit ja oikein käytetyt keräyspisteet ovat kaikkien etu!

 

Aluekeräyspisteen käytöstä peritään kiinteistön käyttötarkoituksen mukainen vuosimaksu, katso lisätietoja Hinnastot-välilehdeltä.

Aluekeräyspisteitä löytyy seuraavista Etelä-Karjalan kunnista (listat aukeavat klikkaamalla):

 
 
 
 
 
 
     
Google-kartta kaikista Etelä-Karjalan alueen keräyspisteistä

 


 
 
Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4