- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Laskutus ja maksut

Jäteastioiden tyhjennyshinnat ja muut asuinkiinteistöjen jätemaksut perustuvat jätehuoltoviranomaisen hyväksymään jätetaksaan. Kuntakohtaiset maksut ja hinnat löydät Hinnastot-välilehdeltä.

Etelä-Karjalan Jätehuollon laskuista on mahdollista tehdä e-laskutilaus tai suoramaksusopimus oman pankin kanssa.

Maksumuistutukset Etelä-Karjalan Jätehuolto on ulkoistanut Intrum Justitialle.

Jäteastioiden tyhjennyksistä laskutetaan omakotiasukkaita normaalisti 3 kuukauden välein.

 

Tyhjennysmaksu

Asiakkaan jäteastian tyhjennysmaksu koostuu laskennallisesta painoperusteisesta käsittelymaksusta, kuljetusmaksusta ja veroista. Tyhjennyksistä laskutetaan aina jälkikäteen jätemaksutaksan mukaisesti, tavallisesti kolmen kuukauden välein.

Tyhjennysmaksuun vaikuttaa astian koko, jätelaji sekä kuljetusurakka-alue. Etelä-Karjalan Jätehuolto on kilpailuttanut jätteenkuljetukset asukkaiden puolesta.

 

 

Aluekeräyspistemaksu

Aluekeräyspistemaksu on kiinteistökohtainen vuosimaksu, jonka maksaneilla on oikeus käyttää kuivajätteen aluekeräyspisteitä. Aluekeräyspistemaksu määräytyy niille kiinteistöille, jotka eivät kuulu kiinteistökohtaisen jätteenkuljetuksen piiriin.

 

 

Perusmaksu

Perusmaksulla katetaan sellaiset jätehuollon kustannukset, joita ei ole sisällytetty tyhjennys- tai aluekeräyspistemaksuihin. Tällaisia ovat muun muassa hyöty- ja vaarallisten jätteiden keräys ja käsittely, Hyödyksi-asemien ylläpito sekä tiedotus ja neuvonta.

 

 

Kuntalisä

Kunnilla on jätehuoltoon liittyviä erilaisia velvoitteita ja valvontakuluja, joita varten kunnille kerätään perusmaksun yhteydessä ns. kuntalisää.

 

   

Viranomaismaksu

Viranomaismaksulla katetaan jätehuoltoviranomaisen jätehuollon järjestämiseen liittyvien hallinnollisten tehtävien hoitamisesta aiheutuvat kustannukset.

   

 

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4