- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Loma-asunnot

Loma-asuntojen jätehuolto

Loma-asuntojen jätehuollosta on säädetty jätelaissa sekä Etelä-Karjalan jätehuoltomääräyksissä. Etelä-Karjalan Jätehuollon toiminta-alueen kunnissa kaikkien loma-asuntojen tulee kuulua jätehuollon piiriin. Haja-asutusalueilla kuivajätteille käytäntönä on yleensä ns. aluekeräyspisteiden käyttö, josta veloitetaan vuosittain taksan mukainen vuosimaksu. Taajamissa ja jäteautojen kulkureittien varrella on mahdollista liittyä myös jätteenkuljetuksen noutoasiakkaaksi - kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme.

Biojätteiden lajitteluvelvoite koskee Etelä-Karjalan alueella kaikkia asuinkiinteistöjä, myös loma-asuntoja. Loma-asunnoilla biojätteet käsitellään yleensä kiinteistöillä kompostoimalla ne asianmukaisessa kompostorissa. Biojätteiden kompostointia suositellaankin etenkin haja-asutusalueilla, koska kuljetusmatkat ovat pitkiä. Taajama-alueilla ja biojäteauton ajoreittien varrella on mahdollista liittyä biojätteiden kiinteistöittäiseen kuljetukseen.

Hyötyjätteet, eli lasipakkaukset, pienmetallin, kartonkipakkaukset, muovipakkaukset ja keräyspaperin voi toimittaa ekopisteisiin.

 

Vaihtoehdot jätehuollon järjestämiseksi

Kiinteistökohtainen jätenouto

 

Biojätteiden kompostointi

 

Kuivajätteiden aluekeräys
(haja-asutusalueet)

   
Kuiva- ja biojätteille jäteastiat,
jotka jäteauto käy tyhjetämässä säännöllisesti.
  Biojätteet voi myös kompostoida asianmukaisessa kompostorissa.   Haja-asutusalueilla, missä kiinteistökohtainen jätenouto ei ole mahdollista, voi vuosimaksua
vastaan käyttää yleisia aluekeräyspisteitä.
Tällöin biojätteet kompostoidaan.

 Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4