- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Kimpat

Yhteinen jäteastia naapureiden kesken

Lähinaapurit voivat perustaa yhdessä myös niin sanotun kimpan, eli käyttää yhteisiä jäteastioita. Haja-asutusalueella kimppa voi olla käytössä esimerkiksi tienhoitokunnan tai kyläyhteisön kesken. Kimpassa voi olla enintään viisi lähikiinteistöä

Kimppa voi koskea joko kuiva- tai biojätettä tai molempia. Myös muovipakkausten keräykseen kimppa on mahdollinen.

Kimppasopimus

Kimppa-astioiden käytöstä tulee tehdä erillinen kimppasopimus, joka toimitetaan Etelä-Karjalan Jätehuollolle. Kimppa-astian tyhjennysmaksu määräytyy astiakoon ja jätelajin mukaan jätehuoltoviranomaisen määrittelemän taksan perusteella (normaali jäteastian tyhjennysmaksu).

Kimppa-astioiden tyhjennyksestä lähetetään tavallisesti vain yksi lasku kimppaisännälle, joka sitten veloittaa kimppaosakkaita heidän keskinäisen sopimuksensa mukaisesti. Kimppalasku on mahdollista jakaa myös valmiiksi tasan kaikkien kimppaosakkaiden kesken. Kaikilta kimpan osakkailta laskutetaan vuosittain normaalisti asuinhuoneistokohtainen perusmaksu.

Yli viiden kiinteistön kimpat tarvitsevat jätehuoltoviranomaisen myöntämän poikkeusluvan. Myös muiden kuin lähikiinteistöjen kimpoista tarvitaan jätehuoltoviranomaisen poikkeuslupa.

 

 

Sähköinen kimppalomake:

 Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4