- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Lajittelun ABC

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Klikkaa sanaa nähdäksesi tarkemmat ohjeet

Rikki menneen uimapatjan voi laittaa kodin kuivajäteastiaan tai toimittaa Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen tai joillekin Hyödyksi-asemille.

Metalliset ulkokynttilöiden kuoret voi laittaa ekopisteen tai taloyhtiön metallinkeräysastiaan. Pienet määrät steariinia ei haittaa. Muoviset ulkokynttilöiden kuoret voi laittaa kotitalouden kuivajäteastiaan.

Käyttämättä jäänyt uretaani painepakkauksessa on vaarallista jätettä, ja se tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkaan. Täysin tyhjän painepakkauksen voi laittaa metallinkeräysastiaan tai kuivajätteisiin.

Kovettunutta uretaania otetaan vastaan Kukkuronmäen käsittelykeskuksessa ja joillakin Hyödyksi-asemilla, joissa se lajitellaan energiajätteeksi.

Uudenvuoden tina kannattaa säästää ja sulattaa seuraavassa vuodenvaiheessa uudelleen. Ekologinen vaihtoehto on sulattaa tavallista taloussokeria tinan sijasta.

Vanhat uudenvuoden tinat sisältävät raskasmetalleja, ja ne tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkaan.

Lasinen, rikki mennyt uunivuoka kuuluu kotitalouden kuivajäteastiaan. Lasinen uunivuoka ei kelpaa lasinkeräykseen, koska kuumankestävä lasi ei sovellu lasinkierrätysprosessiin. Myös keraaminen uunivuoka kuuluu rikkoutuessaan kuivajätteisiin. Metallisen uunivuoan voi laittaa taloyhtiön tai ekopisteen metallinkeräysastiaan.

UV-lamput ovat energiansäästölamppujen ja loisteputkien tavoin vaarallista jätettä. Ne sisältävät raskasmetalleja, jotka ovat luontoon joutuessa ihmisille, eläimille ja ympäristölle haitallista. Käytöstä poistetut UV-lamput tulee toimittaa vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen tai niitä myyviin liikkeisiin.

Vaarallisia jätteitä Etelä-Karjalan Jätehuolto vastaanottaa Hyödyksi-asemilla ja Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa. Kotitalouksien vaaralliset jätteet otetaan vastaan veloituksetta.

 

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4