- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Lajittelun ABC

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Klikkaa sanaa nähdäksesi tarkemmat ohjeet

Jäteöljyt luokitellaan vaarallisiksi jätteiksi, ja ne tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkoihin. Älä sekoita jäteöljyjen joukkoon polttoaineita, jäähdytinnesteitä, liuottimia tai vettä, mikäli mahdollista.

Hyödyksi-asemilla ja Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa otetaan vastaan jäteöljyjen pieneriä (max. 200 litraa). Öljyjä ei saa kuitenkaan tuoda tynnyrissä, vaan pienemmissä kanistereissa, joista öljy voidaan kaataa suurempaan säiliöön. 200 litran jäteöljytynnyreitä ei oteta Hyödyksi-asemilla vastaan (tynnyreistä peritään tynnyrinhävitysmaksu).

Lassila & Tikanoja noutaa suuremmat (yli 200 litran) jäteöljyerät maksutta esimerkiksi maatiloilta ja yrityksistä. Katso lisätietoja Lassila &Tikanojan noutopalvelusta tai soita palvelunumeroon 010 636 6031. Tilauksen voi tehdä myös sähköpostitse oil@lassila-tikanoja.fi.

Öljyllä likaantuneet trasselit ja muut öljyiset jätteet luokitellaan vaarallisiksi jätteiksi, ja ne tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkoihin.

Tyhjät muoviset öljykanisterit voi laittaa kodin kuivajäteastiaan. Mikäli kanisteri sisältää vielä öljyä, tulee se toimittaa vaarallisen jätteen vastaanottopaikkaan.

Tyhjän metallisen tuubin voi laittaa metallinkeräykseen ja muovisen kuivajäteastiaan.

Käytetyt öljynsuodattimet luokitellaan vaarallisiksi jätteiksi, ja ne tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkoihin. Vaarallisia jätteitä Etelä-Karjalan jätehuolto vastaanottaa Hyödyksi-asemilla ja Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa. Kotitalouksien vaaralliset jätteet otetaan vastaan veloituksetta.

Tyhjän, puhdistetun teräksisen öljysäiliön voi toimittaa metalliromuna Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen. Öljysäiliöitä puhdistavat alaan erikoistuneet yritykset.

Muoviset öljysäiliöt otetaan myös vastaan Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen energia- tai kuivajätteenä valmistusmateriaalista riippuen.

Tyhjän metallisen tuubin voi laittaa metallinkeräykseen ja muovisen kuivajäteastiaan.

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4