- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Lajittelun ABC

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Klikkaa sanaa nähdäksesi tarkemmat ohjeet

Ohenteet luokitellaan vaarallisiksi jätteiksi, ja ne tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkaan.

Pienehköt oksat ja risut voi hakettaa oksasilppurilla omalle pihalle esimerkiksi pensaiden juurille kateaineeksi.

Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa ja joillakin Hyödyksi-asemilla vastaanotetaan oksia, risuja ja haravointijätteitä. Risut ja haravointijätteet tulee lajitella omiin kasoihin. Oksat ja risut haketetaan energiahyötykäyttöön ja haravointijätteet kompostoidaan.

Terveet ylijäämäomenat ja omenan raakileet kuuluvat biojätteisiin. Mikäli kompostointi ei ole mahdollista, suuremmat määrät kannattaa tuoda suoraan Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen tai Hyödyksi-asemille, ettei oma biojäteastia tule liian painavaksi tyhjentää.

Ongelmajätteistä käytetään nykyisin nimitystä vaarallinen jäte. Vaarallisilla jätteillä tarkoitetaan jätteitä, joilla voi olla haitallisia vaikutuksia ympäristöön tai ihmisten terveyteen vääriin paikkoihin joutuessaan. Vaaralliset jätteet tulee toimittaa aina asianmukaiseen vastaanottopaikkaan. Katso lisätietoja kohdasta vaarallinen jäte.

Orapihlaja-aidan leikkuujätteitä ja muita risuja otetaan vastaan Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa ja joillakin Hyödyksi-asemilla. Katso lisätietoja kohdasta risut.

Puretut ovet voi toimittaa Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen tai Hyödyksi-asemille sellaisenaan, jolloin ne käsitellään purkujätteenä.

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4