- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Lajittelun ABC

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Klikkaa sanaa nähdäksesi tarkemmat ohjeet

Vanhentuneet perus- ym. ihovoiteet voi laittaa kotitalouden kuivajäteastiaan. Käyttämättä jääneet lääkevoiteet palautetaan apteekkeihin, sillä lääkkeet luokitellaan vaarallisiksi jätteiksi.

Ikkunalasia ei saa laittaa pakkauslasille tarkoitettuihin keräysastioihin, koska se on koostumukseltaan erilaista. Pienet määrät ikkunalasia voi laittaa hyvin pakattuna kuivajätteisiin. Suuremmat määrät tulee toimittaa Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen tai Hyödyksi-asemille rakennusjätteenä vastaanottohinnaston mukaisesti (katso lisätietoja Hyödyksi-asemat ja ekopisteet).

Kuuluu SER (sähkö- ja elektroniikkalaitteiden) tuottajavastuun piiriin. Käytöstä poistetuille sähkölaitteille on tuottajayhteisöjen ylläpitämiä vastaanottopisteitä mm. Kukkuroinmäen käsittleykeskuksessa ja Hyödyksi-asemilla.

Suuret sähkölaitteet voi palauttaa uuden vastaavan laitteen oston yhteydessä kauppaan.

Ilmapallot kuuluvat kuivajätteisiin, vaikka ne olisivat niin sanottuja biohajoavia, 100%:sta luonnonkumista valmistettuja ilmapalloja. Myös foliopallot kuuluvat kuivajätteeseen, ohuesta alumiinikalvosta huolimatta.

Ilotulitteet ovat räjähteitä. Käyttämättömät ilotulitteet tulee toimittaa joko tuotteen myyjälle tai poliisilaitokselle. Räjähtäneiden ilotulitteiden roskat voi laittaa kuivajätteisiin.

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4