- - - --

 
Asiakaspalvelu
ma-pe klo 9-15
puh. 010 841 1818
asiakaspalvelu(at)ekjh.fi


Lajittelun ABC

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Klikkaa sanaa nähdäksesi tarkemmat ohjeet

Luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja tulee toimittaa vaarallisen jätteen keräykseen.

Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen voi tuoda pieniä betonilohkareita n. 15 x 15 cm suoraan varastokasaan. Suuremmille lohkareille näytetään oma alue. Raudoitus ei haittaa lohkareissa.

Kotitaloudet voivat toimittaa pieniä määriä betonia ja tiiltä myös Hyödyksi-asemille vastaanottohinnaston mukaisesti (katso lisätietoja Hyödyksi-asemat ja ekopisteet).

Puhdasta betoni- ja tiilijätettä voidaan hyödyntää murskattuna esimerkiksi maanrakennuksessa.

Biohajoavat "ekovaipat" eivät nimestään huolimatta ole täysin biohajoavia, joten ne tulee laittaa kuivajätteisiin. Ekovaippoja voi kompostoida itse omassa kompostorissa, mikäli irrottaa muoviosat vaipasta. Vaippojen kotikompostointia voi verrata huussijätteen kompostointiin. Mieti, missä haluat hyödyntää valmista kompostia. Huussijätteestä valmistettua kompostia ei suositella hyötykasveille, koristekasvien katemullaksi se käy.

Biojäte on kompostoituvaa jätettä, joka lajitellaan erikseen. Biojätteet tulee kompostoida itse asianmukaisessa kompostorissa. Vaihtoehtoisesti kiinteistö voi liittyä biojätteiden erilliskeräykseen, mikäli sitä alueella järjestetään (pääasiassa taajamissa). Erilliskerättävät biojätteet viedään Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa sijaitsevalle Kekkilän kompostointilaitokselle. Biojätteitä ei saa laittaa tavallisen kuivajätteen joukkoon.

Biojätteisiin kuuluvat

  • Kasvisten ja hedelmien kuoret
  • Ruuantähteet
  • Suodatinpaperit, teepussit
  • Munankuoret, munakennot, pienet luut
  • Talouspaperi, servetit
  • Kotieläinten häkkien kuivikkeet
Biojätteisiin ei saa laittaa
  • Nesteitä
  • Muovia tai muuta maatumatonta jätettä

Kuuluu rakennusjätteisiin. Pieniä määriä vastaanotetaan Hyödyksi-asemilla vastaanottohinnaston mukaisesti (katso lisätietoja Hyödyksi-assemat ja ekopisteet), mutta isommat määrät tulee toimittaa Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen.

 

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo Y-tunnus: 1056645-4